Onze historie
Residence F&O bestaat inmiddels bijna 20 jaar. In die tijd hebben wij veel expertise opgebouwd met het gehele koop / verkoopproces en herstructureringsoperaties van ondernemingen en de daarbij benodigde specialismen. Er zijn inmiddels tientallen bedrijven in vrijwel alle branches met onze bemiddeling gekocht en verkocht of geherstructureerd. Deze transacties hebben een uitgebreide kennis van deze processen opgeleverd. Dit is vastgelegd in een grote kennisbank met dossiers vol uiteenlopende situaties.
Er is veel veranderd in het proces van koop en verkoop van bedrijven. Werd het er vroeger een beetje "bij gedaan" door adviseurs van verschillende pluimage, nu heeft het vakgebied zich ontwikkeld tot een separaat specialisme. Het kan het beste worden getypeerd met "gespecialiseerde generalist". De complexiteit is toegenomen en vraagt om een hoog kennisniveau. Wetgeving zoals de Wet op de Ondernemingsraden (WOR), de faillissementswetgeving en de aangescherpte aansprakelijkheidsregelingen zorgen voor een toenemende druk op de ondernemer en zijn adviseurs.
Daarnaast was er voorheen veel door de enkele specialist te doen: met name de accountant en fiscalist voerden regelmatig de fusie- en overnamegesprekken en begeleidden het proces. Inmiddels hebben alle vakgebieden zich zo ontwikkeld dat een totaalcompetentie bijna niet meer mogelijk is. Fusie en Overnames is een zaak van samenwerking en teamwork geworden. Residence F&O heeft zich hier in de loop der jaren in gespecialiseerd: het bijeenbrengen van specialisten in een team om het proces te stroomlijnen en vorm te geven met als doel een optimaal, geÔntegreerd resultaat voor de MKB-cliŽnt.